Een hond is de trouwe viervoeter van de mens en wordt door veel mensen vertroeteld alsof het hun kind is. En dat is ook niet gek, een hond is er elk moment voor je. Een hond biedt troost en geeft je aandacht wanneer je het nodig hebt. Daarom zorgen hondenbezitters goed voor trouwe viervoeter. Ze zorgen voor de juiste voeding, voldoende beweging en verzorging. Door een hond goed te verzorgen voorkom je dat veel voorkomende hondenkwalen erger worden. 

Vlooien 

Vlooien zijn gek op de zachte en warme vacht van een hond. De meeste honden krijgen daarom wel eens last van vlooien. Zonder de juiste verzorging kunnen vlooien veel irritatie bij de hond opwekken. Zo zal de hond veel krabben en bijten op de jeukende plek om de jeuk te proberen te verhelpen. Een vlooi leeft maar korte tijd. In deze korte tijd probeert hij eitjes in de vacht van een dier te leggen waardoor het dier alleen nog maar meer last van vlooien krijgt. Door regelmatig de vacht van de hond te kammen met een vlooienkam, de hond te voorzien van een vlooienband en speciale vlooiendruppels, zorg je ervoor dat vlooien geen kans krijgen. 

Oormijten 

Oormijten zijn kleine parasieten die het fijn vinden zich te nestelen in de oren van een hond. Hier leven ze op oorsmeer, huidschilfers en weefselvocht. Dit heeft nadelige gevolgen voor de hond. Zo kleurt het oorsmeer helemaal donker, heeft de hond flink jeuk in zijn oor en kan die hier flink aan gaan krabben wat wondjes tot gevolg heeft. Oormijten zijn moeilijk helemaal te weren, maar tijdig aanpakken zorgt voor minimale irritaties bij de hond. Zo is het raadzaam regelmatig de oren van de hond te controleren en schoon te maken met speciale oorreiniger voor honden om oormijt bij honden te voorkomen/genezen. 

Oorontsteking 

Bij onvoldoende controleren en reinigen van de oren van de hond, is de kans groot dat de hond last krijgt van een oorontsteking. Oorontsteking is een veel voorkomend hondenkwaal. Oorontstekingen bij honden kan verschillende oorzaken hebben. De eerdergenoemde oormijten kunnen een oorzaak zijn, maar ook bacteriën, gisten en allergieën kunnen oorontsteking veroorzaken. Oorontsteking herken je doordat de hond jeuk aan zijn oren krijgt en hier flink begint te krabben en bijten op de jeukende plek. Omdat de oren voor honden erg belangrijk zijn, is een goede aanpak belangrijk. Door regelmatig je de oren te controleren en gebruik te maken van oorreiniger minimaliseer je de kans op oorontsteking bij je hond. 

Lees ook dit...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *