Seresto vlooienband

Er zijn verschillende manieren om van vlooien af te komen bij een hond. Hier zijn enkele opties: 

  1. Gebruik een Seresto vlooienband tegen vlooien.
  1. Gebruik spot-on oplossing zoals Advantix hond. Advantix voor honden bevat de werkzame bestandsdelen Permethrine en Imidacloprid 
  1. Was de hond regelmatig met een vlooien- en tekenzeep. 
  1. Gebruik een vlooienkam om de vlooien uit de vacht van de hond te verwijderen. 
  1. Houd de omgeving van de hond schoon, dit helpt om vlooien te voorkomen. 

Het is ook verstandig om een dierenarts te raadplegen voor de beste behandelingsopties voor uw hond. Het is belangrijk om te weten dat als je hond vlooien heeft, je ook de omgeving waar je hond vaak komt moet behandelen. Dit helpt om vlooien in de toekomst te voorkomen. 

Zijn vlooien ook een probleem voor andere huisdieren? 

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat vlooien niet alleen een probleem voor honden zijn, maar ook voor andere huisdieren en zelfs mensen. Als je een hond met vlooien hebt, is het belangrijk om de andere huisdieren in huis ook te behandelen en te controleren op vlooien. Als u ook last heeft van vlooienbeten, is het raadzaam om uw huis te behandelen met een vlooienmiddel om te voorkomen dat de vlooien zich vermenigvuldigen en het probleem verergert. 

Het is ook aan te raden om de vlooienkam regelmatig te gebruiken, ongeacht of er vlooien worden gevonden. Dit helpt om eventuele eitjes of larven die aanwezig kunnen zijn te verwijderen voordat ze uitkomen en zich vermenigvuldigen. Het is ook aan te raden om de vacht van de hond regelmatig te borstelen, dit helpt om de vacht gezond te houden en het vermindert de kans op vlooien en teken. 

Lees ook dit...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *